Home » Miel-Emile (2019)

Miel-Emile (2019)

Miel-Emile gaat over een zoon uit een kinderrijke familie uit Vlaanderen die na de tweede wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk vertrekt, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via een monologue intérieur van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de gevolgen van dat avontuur en krijgen we tegelijkertijd een inkijk in zijn privé leven van nu. In de brieven van de moeder van Miel, wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld door haar woorden.

Miel-Emile is geselecteerd door het International Film Festival Rotterdam 2019 en zal op de volgende data worden vertoond:

  • 27 Jan 2019 om 16:45 uur in LantarenVenster zaal 6
  • 28 Jan 2019 om 09:30 uur in Cinerama zaal 3
  • 30 Jan 2019 om 15:15 uur in LantarenVenster zaal 5

Op 18 april 2019 zal de film vertoond worden in het EYE te Amsterdam, waarna er een tour volgt in Nederlandse filmtheaters. 

Miel-Emile is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds. De distributie van de film is in handen van MOOOV Distribution. 

 

 

 

PyreneeënLedjaar van Houten, auteur
“De film schept een ruimte waarin voelbaar en zichtbaar wordt dat Miel, de geschiedenis en de plek overlappen. Het is zoals Miel zelf zegt: op sommige momenten krijgt alles in het universum een persoonlijke lading of kan, omgekeerd gezegd, alles zich in een persoon samenballen en voelt diegene een wolk die hij ziet bewegen in de wind, bewegen in zijn hart.” Lees hier de hele tekst.