Home » Je m’appelle Liotta (2005)

Je m’appelle Liotta (2005)

Je m’appelle Liotta draait om een toevallige ontmoeting tussen twee zwangere vrouwen. De ene vrouw heet Liotta, zoals de titel van de film. De andere vrouw, een vrouw in een rode mantel, geeft haar naam niet prijs. Gedurende de twaalf uren die de handeling van de film beslaat blijft ze zelfs volledig zwijgen. De appels, Christusbeelden en kinderportretjes zijn symbolen die verwijzen naar een naderende geboorte, maar ook naar het feit dat de vrouw in de rode mantel haar kind en haar man door een auto-ongeluk verloor. Onderliggende gedachte van de film is dat het streven van de mens naar een paradijselijke situatie verbonden is met individuele ervaringen die hij heeft opgedaan als foetus in de baarmoeder. Het onderbewuste verlangen naar die ervaringen stuwt onze dagelijkse existentie. In de film leidt dat tot bepaalde vanzelfsprekendheden, bijvoorbeeld dat zowel de appels, als de vrouwen en de Christusfiguren zwanger zijn. 

Je m’appelle Liotta is te zien via IFFR Unleashed. Bekijk hier de film online. 

Recensieoverzicht

De Volkskrant
“In 2001 was zijn (Peter van Houten, red) debuutfilm The Exposition of Anna Zharkov in Rotterdam te zien, een mysteriespel waar hij vijf jaar lang in alle eenzaamheid aan had gewerkt. Nu is hij terug met Je m’appelle Liotta. (…) Een fraaie, theatrale film.” Lees het hele artikel hier.

 


E
ditorial IFFR
“Stilte wordt afgewisseld met nadrukkelijke soundscapes, zwevend en repetitief. Een dromerige en meditatieve innerlijke reis, met terugkerende locaties, overdag en ’s nachts.” (Redactie IFFR) Lees het hele artikel hier.

 

Regisseur Peter van Houten
“In deze fase tussen vier muren krijg ik de kans of geef ik mezelf de mogelijkheid de werkelijkheid van buiten om te zetten in verwondering. Het moment dat ik buiten heb gevangen in een scène, daarvan gun ik mezelf nog een tweede kans om nog meer de capaciteit van mijn verbeelding voort te zetten en te perfectioneren.” Lees de tekst hier.

 

Lees hier alle verschenen artikelen over Je m’appelle Liotta

Credits
Production Peter van Houten / Anna Zharkov Film Scenario Peter van Houten Camera Peter van Houten Editor Peter van Houten Production design Peter van Houten Sound design Rut Uijtendaal Music Paul Gerrits Cast Ellen de Laat, Leonore Folmer Sales Anna Zharkov Film Playing time 88′