Home » Wereld Première van Miel-Emile op 27 jan 2019, op het International Film Festival Rotterdam

Reeds een dag voordat de officiële kaartverkoop begon bij het IFFR stond op de site dat de vertoning van Miel-Emile al was uitverkocht. De spanning tijdens een eerste vertoning is altijd hoog, voor de maker, maar ook voor bijvoorbeeld Rut Uijtendaal, die zijn uiterste best heeft gedaan om het geluid in goede banen te leiden. Maar ook voor de hoofdrolspelers, Emile en Rilke, die aanwezig waren.

Vader en dochter, die voor het eerst zichzelf op een groot scherm zagen. Rilke vertelde later dat ze de 2e voorstelling beter en met meer plezier heeft kunnen bekijken.Soms was het ijzig stil tijdens de film, vooral de brieven van de moeder, Lies, maakten een grote indruk. Als je je als kijker laat meevoeren door de stroom van gedachtes, beelden en geluiden, dan ga je mee in het ritme van de montage en raak je ontroerd.

De film maakt op veel mensen indruk en na 2 vertoningen stond hij dan ook op de 4e plaats bij de Publieksjury. We waren zeer verrast en blij. Uiteindelijk is de film op de 10e plaats geëindigd. Een prachtig resultaat in dit grote Festival met ruim 200 internationale films.

Miel-Emile zal op 7 april 2019 worden gereleased in Filmmuseum EYE te Amsterdam. Daarna wordt hij gedraaid in diverse Filmtheaters in Nederland.